Laat jouw Labradoodle stralen!

De trimster voor uw doodles vacht.

Gebitsverzorging

Gebitscheck & Gebitsreiniging bij Doodle-STER

 

 

Het gebit & mogelijke problemen

Het gebit van jouw viervoeter is waarschijnlijk niet iets waar je regelmatig naar kijkt.

Voor de gezondheid van jouw hond is, net als bij ons mensen, van belang om het gebit goed te onderhouden.

Als tandplak niet wordt verwijderd kan er tandsteen ontstaan. In een verder stadium kunnen er losse tanden & kiezen komen, ernstige ontstekingen optreden en een slechte adem ruikbaar zijn.

Problemen blijven niet tot in de mond beperkt. Door de ontstekingen in de mond ontstaat er als het ware een open barrière naar het lichaam. Ook bij nier- & hartproblemen kan de oorzaak in de bek liggen. Dit heeft o.a. te maken met de chronische ontstekingen van tandvlees, ontstaan door veel tandsteen.

 

Zover laten komen is niet nodig als er tijdig behandeld wordt ofwel als wij het onderhoud regelmatig uitvoeren. Voorkomen is beter dan genezen!

 

 

Wat is tandsteen?

Tandsteen ontstaat uit een ophoping van etensresten, kalkzouten, speeksel en bacteriën. Het begint met tandplak. Dit wordt hard en wordt dan tandsteen genoemd. Er volgt laag op laag. Hierdoor wordt het tandsteen steeds dikker, groter en harder.

De kleur van tandsteen is groen-grijs of bruin & vormt zich hoofdzakelijk aan rand van tand met tandvlees. Het meeste tandplak/tandsteen vormt zich op de hoektanden & kiezen.

 

 

Hoe gaat Doodle-STER te werk?

Doodle-STER heeft een cursus gevolgd, met praktijk & examen, om gecertificeerd te zijn als Tierdental-Hygienikerin.

Bij de eerste afspraak, waar een gebit-controle wordt gedaan, wordt er bekeken hoe de staat van het gebit is & de mogelijkheden.

Als jouw viervoeter ernstige problemen heeft met het gebit, wordt er uiteraard doorverwezen naar een dierenarts.

 

Gebitsreiniging zonder narcose.

De behandeling van het gebit wordt bij Doodle-STER zonder narcose gedaan. Hiervoor maakt Doodle-STER gebruik van de Emmi-Pet.

 

De Emmi-Pet is geschikt voor alle leeftijden. Door regelmatige reiniging met de Emmi-Pet kun je gebitsproblemen voorkomen.

De Emmi-Pet is door de “Fachstelle für Tiergerechte Tierhaltung & Tierschutz” (FFT) in Oostenrijk als wetenschappelijk & diervriendelijk gerechtigd product gecertificeerd.

 

 

Hoe werkt de Emmi-Pet?

De Emmi-Pet is 100% een ultrasone tandenborstel voor dieren. Een chip in de borstelkop genereert 96 miljoen trillingen per minuut. In combinatie met een speciale ultrasone tandpasta, creëert dit krachtige microbubbels, die tanden, kiezen en tandvlees zeer grondig reinigen. Zo wordt ontstoken tandvlees, tandsteen en een slechte adem voorkomen.

 

Doordat de tandenborstel geluidloos & trillingvrij is, zal jouw viervoeter het reinigen meestal niet als vervelend ervaren. Na 2 tot 3 behandelingen is er vaak al een duidelijk resultaat zichtbaar.

 

 

Mogelijkheden & kosten gebitsreiniging bij Doodle-STER

De eerste afspraakbehandeling duurt maximaal 30 minuten. Een vervolgbehandeling neemt ca. 20 minuten in beslag.

Prijs

Handeling

€   29.50

1e afspraak met controle & 1e behandeling (incl. persoonlijke tandenborstel)

€   22.50

Vervolgbehandeling, gebitsreiniging met Emmi-Pet

€   85.00

Strippenkaart Vervolgbehandelingen: 4x (excl. Tandenborstel)

€     7.25

Emmi-Pet (opzetstuk) tandenborstel

€     7.50

Emmi-Pet tandpasta

  

Voorkomen van tandsteen bij jouw viervoeter.

Na de behandeling bij Doodle-STER te hebben afgerond is onderhoud thuis en/of herhaal behandeling noodzakelijk.

  • Regelmatig tandenpoetsen bij jouw viervoeter loont om tandplak te verwijderen! Hierdoor voorkom je dat er zich opnieuw tandsteen kan vormen.
  • Regelmatig laten knagen op harder kauwmateriaal is goed om tandplak los te maken ofwel te voorkomen dat het zich opstapelt.
  • Ook het laten reinigen van de tanden m.b.v. de Emmi-Pet is zeer aan te raden. Het is een zachte, maar zeer effectieve, reiniging die reeds gevormd tandsteen / tandplak verwijderd. Dit krijgt vaak je namelijk met een gewone tandenborstel helaas niet meer weg.

 

 

welkom

Workshops voor thuis

Wil jij thuis ook de beste vachtverzorging aan jouw Doodle geven, maar weet je niet hoe? Met de online programma’s van Doodle-STER wordt dit een feest!

De trimster voor uw doodles vacht